Pages

Sunday, October 4, 2015

Menggamit Kenangan

Plague of Happiness with their sickness to bring happiness

Tunku Tun Aminah kat atas tu.

First time la aku pergi gig sebenarnya. Kalau yang konsert Gigi kat Singapore yang aku pergi dekat Suntec Mall tu eh ke mana entah, tu bukan gig. Sebab semua audience duduk atas kerusi! Serius potong stim hahaaha!

Umur dah lanjut baru dapat merasa. Okay lah. Aku pun pelik kenapa masa aku kat Melbourne dulu aku tak pernah nak pergi ke event macam ni. Ada je The Killers la, Green Day, Pink. Even Russell Peters datang pun aku tak pergi. 

Mungkin sebab:-

1) Aku study kat Churchill Terpencil, 2 jam naik V-Line baru sampai Melbourne dari Morwell station

V-Line naik yang Traralgon line. Morwell Station is the penultimate stop. Imagine how far it is la guys.

Aku suka Southern Cross Station ni. Sebab ada tempat nak solat. hahaha

Pemandangan biasa. Too many cows hence the name, Moomooland given to Monash University Gippsland Campus (now Federation Uni)

Aku suka sebenarnya Gippsland campus aku. Real close to fair dinkum Aussie life, mate.


2) Duit, barangkali..

3) Takdak geng-geng aku di Churchill masa tu yang into this kind of thing. 

Kitorang biasanya, bersosial dengan bermain badminton setiap Selasa dan Khamis, basketball setiap Rabu dan Sabtu. Lepas tu, every Wednesday night is a Uni night, jadi budak-budak ni tak merasa nak ke Melbourne sangat walaupun scene nya tak sehavoc di bandor.


Aku dulu tak pergi join scene apa kejadah ni, sebab aku ni designated driver. Kahkahkahkah!

Patut salute, sebab aku takde kerja ambik korang tengah-tengah malam. But what are friends for eh?

Diorang tak nak naik teksi, so diorang mintak bantuan aku ambik diorang la. Which was fine by me sebab aweks kot kawan kan. Bercakap pasal mabuk dan tak boleh memandu, di Australia memang diorang pandang serius kesalahan trafik. Boleh dikatakan semua kemalangan yang berlaku kat sana sebab drunk driving. Satu benda yang aku kagum sebab kat Malaysia, kebanyakan kita tak mabuk arak tapi mabuk amarah bila bawak kereta atas jalan raya. Nak marah, memecut je. (Aku la tu)

Anyway, was a good night. Had fun, ada la benda yang aku buat jguak malam ni daripada duk membaca buku dan menonton dokumentari tak buat apa-apa.

Aku ucapkan selamat malam kepada semua. 

Dalam bahasa Perancis, kepada orang yang kau sayang kau cakap macma ni.

"Bonne nuit, mon (lelaki)/ma (perempuan) cheri(e)"


Hahaha teach y'all something new =P


Night!

6 comments:

plain83 said...

Oh... hmmh. Ada sebab la tu kenapa dah "tua" (haha) ni baru ada kesempatan utk tengok gig, kalau masa hg muda lela zaman student dulu, maybe masa tu hg akan lebih terdedah untuk do something reckless and maybe you might regret that moment until forever... kot. Maybe laaah... X3. Sekarang pemikiran dah banyak matang maka barulah "selamat" sikit untuk hg pi tengok gig, plus lokasinya di JB, right? :3

Raz said...

aku baru taw pasal designated driver ni.. hahaha.. salute!

Danial Jaafar said...

Betul hujah anda tu Plain. saya juga ada berfikir sedemikian. hehehe. Ha'ah kat JB. kenapa? adakah gig di JB lebih terkawal rapi?

Raz, haha kat Malaysia ni takde banyak kot servis ni. kalau di Korea, US, berbayar oo. Tapi dulu masa study tolong ikhlas. =P

plain83 said...

Nawh... I'm just assuming that events like these are more controlled in Msia since alcohol consumption here is still not all that wide. Pernah lepak JB dulu, ada jugak certain shady areas yg menakutkan... huhuh ( "^v^)

Danial Jaafar said...

Tapi...macam ada bau...hahaha =P

plain83 said...

Hmm... yeah, that's not surprising :[

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails