Pages

Sunday, July 19, 2015

Mana Botol?

Last minute, Mak aku cakap kena gerak KL. Dah Mak suruh, aku rasa tak salah untuk aku just follow what she said la kan. Mak kot.
So here I am, in a bus seat, sandwiched by a white couple dan seorang ibu yang membawa anak kecil, yang tak diberi tempat duduk. Agak kasihan aku tengok..oh tadi dia berbual dengan aku sebab dia nak ke toilet agaknya tapi ya lah, dalam traffic jam camni kau kena sediakan botol kalau kau ada pundi kencing yang kecil. Aku masih steady, thanks for worrying about me (aku tau mesti hangpa ada tertanya-tanya).
Yang white couple sebelah kanan aku, balak dia tidoq lagi, awek tengah texting...oh, dia dah lena atas bahu balak dia...damn ini buat aku cemburu. Lucky guy. 

Aku, ibu dan anak kecil, dan the white couple duduk di belakang sekali.


Depan aku pulak, aku syak ada keluarga cina Indonesia bercuti sekali dan ditakdirkan satu bas dengan aku..oh okay, ibu sebelah aku ni complain kat aku bas tak mau berhenti kat hentian sebelah. Aku hanya mampu menenangkan beliau dengan berkata
"Susah kot dia nak exit highway ni, kereta penuh. Mungkin kat RnR nanti berhenti"
Berbalik kepada keluarga cina Indonesia. Mereka ni kulihat agak bising tapi benda macam ni kau kena expect bila ada big group. Tadi budak laki sorang dalam group tu nyanyi lagi Cranberry, Zombie, yang itu aku tak expect langsung dan dalam masa sama aku kagum budak seusia tu tahu lagu Zombie. Yang lain dalam group tu, tengah sibuk makan dan passing makanan tanpa memikirkan penumpang-penumpang yang lain. Apa boleh buat. Aku pon bukan lah nak sangat makanan depa tu. Perut ni could use some time off food.
Eh...dah aku kenapa boleh cerita pasal diorang ni?
PS: akhirnya aku tolong tanya bus driver ada nak berhenti mana mana tak, dan jawannya, ada di RnR Sungai Perak. Kan betul sangkaan baikku? 

2 comments:

plain83 said...

RnR sungai Perak, best kan situ? Last time aku singgah sana, sempat beli jambu batu n tembikai susu potong, letak serbuk asamboi. Nyam nyam ;3

Danial Jaafar said...

hahaha semalam singgah hanya untuk toilet break! punya ramai orang beratur kat petronas tu. aku je yang smart pi RnR.

baru perasan gambaq ni terlebih saiz. kita blog semalam pakai Blogger app, tak perasan plak...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails