Pages

Wednesday, April 29, 2015

It's Fun And All That 3

Mata aku tertumpu dekat si dia dari tadi.

"Welcome to the badminton club!"

Macam biasa, aku punya welcome greeting kepada ahli-ahli kelab badminton universiti aku. Sejujurnya, aku berharapkan ada ahli-ahli baru berkulit putih, kononnya supaya dapat aku tunjukkan kepada Kingsley yang kelab badminton ini bukannya semata-mata eksklusif untuk pelajar-pelajar antarabangsa. Semacam ada satu stigma baru-baru ini, yang menyebabkan tiada keahlian baru dari kalangan pelajar tempatan. Aku kira, secara peribadi aku gagal untuk membuatkan kelab ini menarik perhatian mereka.

Berbalik kepada yang mencuri perhatian aku awal cerita tadi....

Biasa je dia ni. Aku kenal tahun lepas, sem 2. Jenis perwatakan selamba dan boleh "carry herself on her own just fine on her own~"  Macam tu. Yang bestnya, dia layan J-drama, seorang yang sporty sebab main banyak sukan. Lasak ah! 1 up dari aku sebab dia layan J-rock, yang mana aku memang have no idea. Aku tau pasal Gackt, Glay, itu sahaja. Dia perkenalkan aku kepada Tokyo Jihen (yang mana sekarang dah berpecah) dan ada la satu dua kumpulan J-Rock.

Presiden kasi can, asyik selalu dalam gambar di posisi tengah je. Kali ni bagi laluan buat gegurls.

Okay...jadi kenapa aku tiba-tiba sedang asyik perhatikan dia? hahahaha...ini bisa membuatkan salah faham berlaku. Mungkin kawan dia yang sa-orang tu perasan aku tengok ke arah dia, sedangkan aku tengok kat dia. Ah, sungguh mengelirukan, dia yang mana satu ni??

Kita panggil dia Vee. Okay, jadi kalau kawan Vee perasan yang aku tengok ke arah dia sedangkan aku tengok ke arah Vee macam mana? Itu tiada masalah. Itu salah faham yang minima dan tidak pula menjejaskan peluang untuk rapat dengan Vee. Apa kau melalut, setan?! Okay, okay maaf. Berbalik kepada Vee....

Hmm..dia warm up baru ni. Nanti aku ajak dia buat stroke kat court tengah tu. Huehuehuehue...masa ni lah kau menggunakan kuasa presidensi kau untuk memonopoli gelanggang badminton untuk kau dan Vee, bro!
Kau gila! Orang ramai-ramai macam ni, aku boleh pulak guna satu gelanggang untuk 2 orang je. Kau ni. Aku boleh paired up dengan Vee, main la dengan siapa-siapa. Ha ah, eh... hahahahah


"Vee, come and join us over here! We are having sooooo much fun!!"

Jilaka...budak-budak gegurls ni tak reti nak hidup berdikari tanpa Vee ke apa.....

2 comments:

plain83 said...

yeah... cute chick detected, 2nd from the left... well, actually they're all pretty kawaii, danny boi is lucky lol ;3

Danial Jaafar said...

hahaha ini cerita rekaan semata-mata. tapi ada kaitan dengan yang hidup. =P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails