Pages

Tuesday, April 28, 2015

Benda Gila Untuk Usia Aku

Di sini aku senaraikan benda-benda gila untuk aku lakukan, pada usia aku sekarang, pada pendapat aku. Memang tak berkait dengan kamu yang membaca pun, jadi aku berterima kasih atas masa kamu semua.

1. Kerja tak siap lagi, malamnya pergi karaoke dengan kawan-kawan.

2. Tidur lewat malam-malam, bangun sama awal tiap-tiap hari, cuti atau tidak.

3. Makan sarapan tak, makan malam bergunung.

4. Tak simpan duit sikit pun untuk kahwin. (debatable walaupun aku berhajat buat majlis makan-makan tepi pantai je pun! HAH!)

5. Simpan duit untuk buat property investment walau ditegah dan dimomokkan dengan cerita-cerita kegagalan. (sama macam masa buat takaful dengan PruBSN dulu)

6. Masih ke gym walaupun tak nampak hasil (sebab kau tak jaga makan la derr....80% diet, 20% exercise, remember?)

Jambu tak aku? Aku kelihatan malu-malu sebab aku ada crush dengan si gadis ni dulu. hahaha bongok.

Ini je kot buat masa ni.

Sebenarnya, tahap kegilaan untuk setiap perkara ni berbeza, cuma masih lagi aku kategorikan sebagai benda-benda gila untuk aku buat. Ada yang aku kena teruskan. Ada yang aku kena buang.

Aku rasa kamu pun begitu juga.

Mungkin kamu boleh blog pasal ni. Nanti bilang sama aku ya, aku mahu baca.

hehehehe

2 comments:

plain83 said...

hmmm takde la gilo sangat perkara2 yg dalam list ko ni... biasa2 je tu, gilo tahap novice je kot... ha'ah agak jambu gak la mung dlm picture tuh, jambu batu... hahah ;3

Danial Jaafar said...

haha bagi aku gila tahap amateur nak masuk professional.

nasib baik jambu batu, jangan jambu madu sudah sebab aku tak rela dimadukan.

XP

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails