Pages

Sunday, June 8, 2014

Out of Comfort Zone

Semenjak aku berhijrah ke selatan tanah air ni, aku dah lama tak work out di gym. Makan, kuantitinya mungkin sama. Dan aku banyak melakukan aktiviti berjalan (light walk). Jadinya aku rasa, at the end of the day every thing is even out, kot?

Penghijrahan aku ni kata orang Kerteh agak timely sebab aku pun dah terasa tepu dengan asap Lembah Klang. Walaupun aku culas juga bila memikirkan nak kena cari gym baru pulak, di tempat baru, tapi aku berpegang kepada kata-kata yang orang-orang Kerteh selalu cakap



If it does not challenge you, it does not change you, you will not grow.

Apa-apa pun, sepanjang aku di sini, aku rasa teruja juga. Mungkin sebab tempat baru, orang-orangnya yang baru (bukan orang-orang scarecrow, ya) dan makanannya. Aku tak pasti adakah kerana lokasinya yang berdekatan sempadan dengan negara kecil nun di bawah semenanjung, tapi makanannya memang diterima baik tekak dan perut aku. Cuma, tidak oleh otot-ototku (kah kah kah!).

Atau mungkin sebab aku berada di tempat baru jadi aku secara tak sedar hanya memilih untuk melihat dan merasa pengalaman yang bagus-bagus sahaja biarpun mungkin ada pengalaman yang tak menyenangkan yang mungkin telah di-erase oleh otak aku supaya aku cuma ingat yang baik-baik sahaja.

Mungkin sampai di sini sahaja coretan blog aku kali ini. Ada masa kita berjumpa lagi.

hehehehehe

5 comments:

plain83 said...

Oh, dah lama aku tak turun JB... last time aku gi sana, gi kenduri member, pastu aku makan cendawan tiram goreng... hahah ;3

mohd akmal said...

kini giliran aku pula merasa peritnya mencari sesuap nasi

Danial Jaafar said...

of all things, cendawan tiram goreng yang menjadi pilihan? hahaha! =P lain kali datang makan mi rebus tulang ke, otak2 kempas ke. =P

bro, semoga sukses dan berjalan lancar semuanya hari ini. dan minggu depan kapan mulain kerjaan loe.

plain83 said...

kekeke, dah yg tu yg paling aku ingat pon... yg lain mcm, biasa2 ja kot... hehee~ ;3

otak2 kempas? first tyme dengar tu... ada otak betul ke kat dlm tu? gagaga X3

Danial Jaafar said...

takde, cuma ada brains. =P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails