Pages

Sunday, June 29, 2014

Long Holiday

Dah kalau dari hari Khamis kau cuti sampai Ahad, tak ke orang Kerteh kata, "long holiday"?

Balik-balik dari outstation, malam tu tengok JDT vs Sarawak. Memang penting amat perlawanan malam tu. JDT kena menang sama Sarawak, kalau tak, peluang kena tendang ke tempat ke-2 amat tinggi sebab hanya berbeza 1 mata.

Dah aku semangat tulis pasal Liga Super Malaysia apahal.

Apa-apa pun, selamat menjalani ibadah puasa pada bulan Ramadhan ini. "Pada" ye, bukan "di". Sebab 'di' menunjukkan tempat dan arah, manakala 'pada' digunakan untuk masa. Hahaha semangat aku jadi cikgu Bahasa Melayu.
Tengok sikit kerja ko ni buat apa sebenarnya...

Sepanjang aku di Johor Bahru ni, aku rasa aku dah boleh bawak diri la nak ke tempat-tempat yang jadi tumpuan orang, macam Aeon Tebrau ke, KSL Mall ke, Pelangi Mall ke, Century Garden ke, Straits View ke, Taman Molek ke, Permas Jaya ke, Skudai ke, Kempas ke, Sutera Mall ke, JPO ke..hehehe. Kalau ICQ tu korang boleh ikut papan tanda. Memang sampai la, persoalannya, cepat atau lambat sampai je lah.

Tapi kalau nak gi tempat yang telah dikecilkan skopnya, macam Jalan Dedap 3 kat Johor Jaya tu, kena pakai Waze atau ada member tunjukkan lah. Baru-baru ni, aku ada beli groupon deal untuk 2 kereta, RM35, 14 point car inspection and tyre service. Oklah, dapat free membership selama 1 tahun di TyreWorld, Johor Jaya ni. Tak pasti pulak aku sama

ada keahlian tu merangkumi TyreWorld kat KL atau tidak.

Apa-apa pun, sebelum Ramadhan baru-baru ni, (Rabu yang lalu) sempat aku makan durian kat Muar. Kata member aku yang sorang ni yang mana beliau merupakan anak jati Muor (LOL) tepi-tepi jalan ke arah Tangkak biasanya banyak dan sedap. Kalau tak ke situ, Bukit Pasir pon boleh. Jadinya aku dan member kerja aku ni ke Bukit Pasir.
Kata orang, nak tahu sedap tak sedap durian tu, tengok kualiti produk lepas makan aka sendawa. Kalau busuk tu sedap la durian tadi tu. (sila jangan percaya)

Sedap juga lama tak melahap Musang King. Aku tak tahu harga market berapa sekarang tapi diorang offer RM30/kg. Katanya, biasa RM40 lebih/kg....katenye....

Ye...dah ko kenapa blogging pasal makan durian pada hari pertama berpuasa ni....

Selamat berproduktif lebih daripada biasa!

heheheehe

2 comments:

plain83 said...

durian... oh aku tak suka, baunya saja boleh sakitkan kerongkong aku... huhuu, tapi kalo durian ice cream, aku boleh makan ;3

Danial Jaafar said...

oh, mungkin anda pernah menghadapi trauma durian. atau anda sudah menghabiskan kuota makan durian anda. =P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails