Pages

Tuesday, November 19, 2013

No Life

Masa aku belajar kat Gippsland, Australia dulu, aku selalu jugak succumb tu peer pressure. Aku maksudkan kalau aku rasa nak lepak rehat-rehat santai dalam bilik, tetiba member-member aku seperti Dicky khasnya akan datang ajak keluar coffee ke, drive ke, mana-manalah. Tak pun hujung minggu plan nak stay kat kampus je study atau memang malas, tiba-tiba Dicky datang ajak gi Melbourne ke apa ke. Setiap kali aku cakap tak nak, dia akan cakap seolah-olah aku takde hidup. Atau pun, bahasa Inggerisnya, NO LIFE.

Tapi aku berterima kasih kat Dicky sebab selalu paksa aku keluar ikut dia. Cuma lagi bagus kalau dia paksa aku jadi gym buddy dia ke. Hahaha. Banyak gak pengembaraan berlaku dengan menaiki kereta Honda dia tu.

Tadi baru dapat baca artikel yang dah lama aku simpan nak baca. LOL. 10 Signs You Have No Life. Bolehlah pergi kat artikel tu sendiri baca dan hayati. Fahami. Nak aku suapkan takut tak sampai. Yang aku rasa terkena dekat aku no. 1, 9 dan 10. Tapi sebenarnya ini khusus untuk perempuan. Hahaha =P

Yang penting, anda semua tahu apa matlamat utama hidup di dunia ni. Cuba tanya diri, tahu tak, apa dia?

2 comments:

plain83 said...

Duuude hahahah omg... no:1 is so ultimately me, lol!!

...as for having life, i'm living it, to me, having no life can only mean you've stopped breathing ^^

Danial Jaafar said...

no.1 is pretty common nowadays kat semua orang. so sepatutnya telah di-crossed out. =P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails