Pages

Monday, November 4, 2013

Jom Ngeteh!

Sejujurnya, aku memang tak tahu apa itu ngeteh masa mula-mula group captain aku di SIXMA (SIXMA ni nama agensi insurans Prudential yang aku join ni. Dalam setiap syarikat insurans memang akan ada banyak agensi mewakili syarikat). Ngeteh? Peteh kaki main bolakah? or so I thought.

But to be accepted into society you gotta blend in you know so usually I just tagged along when the question "Jom ngeteh lu" came about. Along the time I kinda figured out that ngeteh means something like hanging out, melepak. And I was right.

Kamus Dialek
Tak tahu sejauh mana kesahihan kamus dialek ni walaupun nampak reliable, mungkin kurang publisiti dilakukan admin website berkenaan. Tetapi ia tidak lagi boleh dipersoalkan bilamana ada backup dari sumber kedua..even though it was not expert's opinion. Check out this blog Pemerhati Sejagat.

That is not the point, I just want to announce my new Facebook page - Danial Prudential BSN. I will really appreciate it if you readers can take the time to 'LIKE' and follow my page.


Just launched. Do 'LIKE' it! =)
Since I just started, tak banyak lagi content shared dekat page tu. But do expect and look forward to more informative posts, not only insurance-related stuffs, macam-macam lagi Insya Allah.

Kalau dah rasa berminat nak dengar pasal pelan perubatan Prudential BSN misalnya, atau cuma nak ngeteh dan tanya pendapat pasal anything shared on my page, just let me know here, or on Facebook.

Just say, "Jom Ngeteh!"


2 comments:

plain83 said...

ngeteh... first time hearing that word was around 2 years ago, member johor yg sebut :D

Danial Jaafar said...

kiranya betul la ngeteh ni dari Johor asal-usulnyaa.. hahaha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails