Pages

Monday, December 23, 2013

Cerita Lama

Dia, bila nak dekat akhir tahun mulalah cermin-cermin yang lepas. Lepas tu, mula nak terdetik rasa kesal.
Dalam banyak-banyak duk tengah kesal, ada juga yang menggelikan hati. Teringat cerita kawan di blog, senyum kat budak tengah menangis, alih-alih mak budak guna modal nak suruh budak diam.

Ha, diam. Nanti abang tu makan awak. Diam

Dek cerita tu, aku sekarang berfikir dua tiga kali sebelum buat keputusan untuk senyum sama budak-budak comel, baik bayi mahupun kanak-kanak. Sebab perbandingan fizikal aku dan kawan aku tu, aku rasa aku lagi banyak mengeluarkan aura "makang budok" yang satu ketika pernah popular di kalangan pembaca majalah Ujang.

Apa-apa pun. Itu cerita lama. Tidak pula ia bergerak bersama-sama. Jadi usah mengenang nasib burukmu yang lama.

Adapun siapalah kita untuk mengatakan nasib buruk itu tanda Tuhan tiada kasih kepada kita kerana kita apa pon tak tahu.

2 comments:

plain83 said...

Oh my... makang budok yer, patut ko buat ala2 mamee monster skit, tambah menyakat lagi kasi dia nangis lagi kuat... miahaha <-- evil neechan

Danial Jaafar said...

mamee monster tak ganas. cookie monster lagi ganazzz hahahaha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails